Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2009 19:28 - КАКВО е това ОБЩЕСТВО, което посяга на живота на жените в предпенсионна възраст в България?
Автор: brand Категория: Политика   
Прочетен: 3510 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 20.02.2011 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

www.hr-advice.info
Етично?

 

Категорично НЕ !!!

 

Общопризнат факт е, че във възрастта, между 55-63 години промените във физиката и психиката на жената драстично намаляват потенциалната възможност от пълноценно реализиране...В масовите сцени попадат жени, достигнали забележителни постижения в своята кариера, които могат да бъдат максимално полезни на обществото.

 

Нечовешко е в момент на световната криза, да се компенсира дефицита в държавния бюджет  с такива драконовски мерки срещу жените, изнесли на гърба си социалистическата уродливост. Да бъдат равни на мъжете, като го доказват

 

·        С непосилен тежък труд да бъдат на най опасните и отговорни постове, както в производството, така и в йерархията на управление, включително до държавната власт;

 

·        В съответствие с първостепенната и най-важна роля – възпроизводство и репродуктивност на човешкия род – да бъдат майки, отглеждащи и възпитаващи, де-факто почти сами децата си, при това без почти никакви права и придобивки по време на майчинството, без никакви облекчения;

 

·        Домакиня, стопанисваща семейните ценности, създаваща обстановка на уют и същевременно пълноценна слугиня в буквалния смисъл;

 

·        Робиня на манията през интензивния ВИЛЕН ПЕРИОД, да поддържа допълнителни битови, селскостопански и друг вид имоти и извършва несвойствени работи;

 

Колкото и приказки от Хиляда и една нощ да си разказваме – това е кошмарната приказка, в която живя жената, достигнала по чудо 55, ала ще бъде чудо да доживее до 63 годишната пенсионна възраст!

 

Прекрасно господа политици – ще стигнем Европата!!!!

Питам Ви – така ли живяха там жените????

 

Във Франция, например, те получават пенсия защото са отгледали и възпитали деца на тая, страна, без да са работили нито един ден!!!

 

През това време у нас майките без работа се молеха и просеха да сключат трудов договор с тях за да получат поне половината от това, на което имаха право работещите майки.

А пропо, пък които получаваха през по-големия период от време едва 75% от минималната работна заплата за страната.

 

Работейки в завод много често от самите майки-молителки и просителки, които с триста зора бяха получили милостинята да работят 7 работни дни, за да придобият право на майчинство....чувах, колко са благодарни, че са ги приели на работа, защото с тези средства, си осигуряваха поне памперсите на бебето....

 

Така, че господа, преди да направите новата си европейска реформа, не я превръщайте в гилотина за майките и бабите си. Те не заслужават тази низост.

Ту не става въпрос за продължаване времетераенетео на обезщетенията;

Тук не става въпрос за реализация в селското стопанство, туризма, хотелиерствата;

Тук не става въпрос за възможности и средства за стартиране на бизнес от нула...

 

Не може жена във възрастта от 55 до 63 години да се изисква такъв старт!!!

 

Още повече преминала през лабиринтите на адската машина, която смилаше жените, отнемайки им най-пълноценното време за житейска реализация, които въпреки всичко съумяваха да направят кариера.

 

Преди всичко трябва да се гарантира със сигурност оцеляването на жените в този възрастов диапазон, като:

 

ПЪРВО  се персонализира числото на жените в тази възраст;

 

ВТОРО  преди стартиране промяна в пенсионното законодателство, касаеша пенсионната възраст на жените, да се гарантира тяхната заетост до навършването на годините за пенсиониране.

 

ТРЕТО на жените, засегнати от евентуалната пенсионна реформа да бъдат осигурени минималните условия за живот до настъпването на пенсионното събитие.

 

Средно-статистическите грешки могат да се оправдаят в търговията и услугите, в счетоводството, планирането, касаещи статични, морални и материални загуби и последствия;

 

Политико-икономическата, грешка която залага бомба със закъснител в една предстояща осемгодишна агония на жените във възрастта 55-63 г. е престъпление, еквивалентно единствено с ГЕНОЦИД!!!




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. nicodima - Така е!
07.10.2009 19:34
Да не забравяме - неумиращия в България патриархален бит, разрешаващ на мъжа да се изпружи пред телевизора като много заслужил, но не позволяващ на жената да направи същото, дори тя да е решаващия финансов фактор в семейството! Абсолютно съм съгласна с всичко - малко по-млада съм, но ще бъда засегната и ако обществото ме обвини, че съм дала на Европа един потенциален емигрант, знам какво да отговоря!
цитирай
2. brand - Благодаря Ви
07.10.2009 19:38
Гражданската позиция, няма нищо общо с възрастта. Крайно време е Уродливостта, и "Финансовата стабилност" на държавата, да е за сметка на нейните граждани.
цитирай
3. анонимен - пеп
07.10.2009 20:15
Всичко това е така и поради тази причина днес младите хора не създават семейство,защото всяко младо момиче знае какво го чака,а французпйките са по достойни майки изглежда от нас та затова получават пенсия за отгледаните си деца.
цитирай
4. lambo - Тук нашите майки и детски нямат
07.10.2009 23:42
През 2002 г. Кобурга, Доган и Лидия Шулева спряха и детските на 711 000 бели дечица. Понеже майките им работили и плащали данъци.

А неработещите циганки в момента получават над 85% от всички детски в БГ

http://lambo.blog.bg/politika/2009/09/15/tehnologiia-na-zloto-detskite-na-ciganchetata.397818
цитирай
5. анонимен - ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ЛИ ?
08.10.2009 10:00
А МОЖЕ ПЪК ТОВА ДА Е ЦЕЛТА ! ДА ДАДЕМ ВСИЧКО КАКВОТО МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ОТ НАС ГОСПОДАТА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО И СЛЕД ТОВА ТИХО ДА СИ ЗАМИНЕМ !
цитирай
6. анонимен - Браво!
08.10.2009 10:46
Много хубаво написано това наистина са жените които на нежните си плещи са понесли цялата тежест на времето промените и все още тарпеливо чакат някой да ги отцени заслужено.БРАВО БЛАГОДАРНИ сме че има трезво мислещи и благородни хора.
цитирай
7. анонимен - Напълно одобрявам
08.10.2009 11:30
Предложението е ИНФАНТИЛНО и едностранчиво.Познавам жени,които си мечтаят да останат на работа и след 60г. и такива,които си мечтаят точно обратното.НЕЩАТА НЕ СА ЕДНОЗНАЧНИ, нека се подходи по професии например,да се имат впредвид условията и тежестта на труда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brand
Категория: Лични дневници
Прочетен: 423970
Постинги: 192
Коментари: 97
Гласове: 343
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930