Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2016 22:18 - Срещу наперената цицорщина и безсрамната гологъзовщина
Автор: anlov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2519 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 22.07.2017 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Лято е... Басейни, моренца... Щъкаме си ние боси по асфалта и трудно търпим парцалки по себе си като Тарзан и Джейн в джунглата. Но дори и никой да не ми го иска, нали мога да си кажа мнението за онзи вид голотия, която обича да се мандахерца и разчепатва по това време, сякаш са я поканили на оргия в имението на Хю Хефнър?

Преди време бяха голите снимки от списанията и вестниците. Ала отдавна те оживяха по страниците на нашия реален живот и повсеместно го разпищолиха. Дали ще лъснат задни части и ще изкочат зърна в целия им „блясък“ на концерт примерно приматско-чалгарски, дали ще се късат сутиени и прашки по заведения, дали хит ще стане коч-компания от мъжки стриптизьори или някой ще спретне артистична инсталация от стотици преплетени на кадаиф хуманоиди-пиявици (последно това се случи в едно английско градче в източен Йоркшир)... без значение е. Нудизмът вече не дефилира само по плажовете като латинопартизанинът Искрен Пецов. Изтърси пясъкът от дупето си и стъпи във вътрешността на всички земни континенти. Всъщност, започна да се превръща във вулгарен и пошъл ексхибиционизъм и на мъже, и на жени, и на разни напиращи да ги разпознаят като други полове неидентифицирани образувания.

Сега, не настоявам да ходим увити от глава до пети като бедуини или като ханъми. Неведнъж и аз съм се изкушавал да изложа на показ това-онова. Помня, още не бях станал християнин, когато направих в казармата малко плочки и после обичах да танцувам гол до кръста по барове и дискотеки. А малко по-късно жена ми ми подари дебел златен ланец като тоя на Христо Стоичков, който той махна чак когато отиде в „Барселона“. Провесих си го аз на врата и си купих специални потници, които да го открояват. Кефех се, когато ми го заглеждаха цяло лято, но после изведнъж се отвратих от себе си и го зафичих така, че повече никога да не го видя. Аги не ми се разсърди, понеже ме разбра. А и тя самата усети, че показността ме превръща в копелдак (бяхме младички тогава и се държахме като клоуни).

Изглежда, че попорастнахме, понеже малко по-късно вече реагирахме на нея доста по-болезнено. Спомням си, веднъж заведох малкия си син на басейн. Вътре бяха много деца и изведнъж при тях се пльокна една разголена какичка. Цопна тя и по обясними причини покачи нивото басейна. И даже предизвика приливни вълнички. Усетих как всички деца неимоверно се развълнуваха също - особено момчетата. Това направо ме влуди! Засилих се и скочих точно срещу нея. Изпъчихме се един срещу друг гърди срещу гърди и тя очакваше аз да си глътна граматиката. Вместо това получи нареждане да си вдига всичките напращели прелести от гьола и да ги разкара където ще, обаче не и да остава тука (в тоя момент си мислех само какво причинява тая на моя син и сигурно не си мерех изобщо приказките; исках да видя балониерата отсреща "Бум!", как изчезва, и нищо повече). Стана ми кофти за момичето едва тогава, когато то наведе глава и тръгна сконфузено да си излиза. Даже съжалих за грубия си тон, но в същото време си дадох сметка, че явно живеем във време, в което сме загубили всякакво чувство за благоприличие.

Вижте, в никакъв случай не искам да се правя на Айрънмен или пък да се чъкнорисвам като Чък Норис. Естествено, че и аз съм същество от плът и кръв и че си имам достатъчно мъжки хормони. Това, че никога не съм изневерявал на жена ми е само и единствено заради вярата ми в Исус Христос и поради Неговата милост - а не заради някаква възвишеност моя и духовност, която може да изглежда отвън XXL-размер, ама отвътре си е чиста S-ка. Обаче когато се възприемаш сериозно като съпруг и баща, няма ли и да реагираш като такъв?

Дори грехът носи в себе си доза срам и затова обикновено се покрива. Адам и Ева може и да са първите, но изобщо не са единствените в това отношение, нали? Обаче започне ли грехът да безобразничи парадно, значи той вече е станал напаст Богопротивна. Когато сме седели по няколко деца заедно върху гърнетата си в Детските градини сме били къде-къде по-невинни, ей!

Голотата е за тоалетните и баните, за лекарските кабинети и родилните отделения. Само в спалните на заветната любов тя може да се превърне от 50 до 100 нюанса не в сиво, а в еротика, изящество и в обагреност по Реноар или Рембранд.

Отвън обаче тя завинаги ще си остане наперена цицорщина и безсрамна гологъзовщина...


"А който съблазни едно от тия малките, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачеше на шията му един воденичен камък и да потънеше в морските дълбочини.

Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат те!

Но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда!"

("Евангелие от Матея" 18/6-7)







Тагове:   похот,   безсрамие,   голота,


Гласувай:
7



1. nikikm - Всичко хубаво
11.07.2016 23:13
и сам напълно съгласен с теб, но клипът,който си пуснал е отрицание на това,което си писал. Не го приемай лошо,нас ни развратиха именно с клипове и филми-най-вече. Много близко,желано и лъскаво,обещаващо,как да не подражаваш. Само българско,автентично,брато,там е спасението!Българско духовно пространство,само в него се раждат българи! Всичко друго е чуждо и следователно гибел за българщината.Ние сме световната история,макар да не знаем и не бива да слизаме под дробна черта. Християнин ли си,не ти трябват дяволски хубостии.
цитирай
2. anlov - ...
11.07.2016 23:58
Споделих песента, понеже аз лично я възприемам като молитва на пропадащия. А това може да се случи на вярващи и на невярващи - на абсолютно всеки. Защото съблазните са навсякъде около нас. И понякога им се поддаваме, а често и ние самите сме лица на съблазънта. Обаче ако помним, че Бог е Любов, а любовта Му - "Пътят, Истината и Животът", пропадането в хедонизма на плътта може да се превърне в повратна точка на духовното възкресение за нас.

(споделеното е от личен опит)

А за "изберете българското от Своге" :) - ех... въпреки държавното тормозило...

Страхотно е да се гордеем с родината си, да я обичаме, да я пазим, да я разкрасяваме с думите и делата си. Но това започва първо с любовта и верността ни към домовете и към семействата ни, към близките и към приятелите ни. Там е самото огнище на нашето християнство и оттам трябва да се палим, за да бъдат и сърцата ни запалени за по-големите национални каузи. Само сплотени семейства и сплотени родове биха направили и народът ни много по-сплотен. Обаче това е болна тема, знаеш...
цитирай
3. nikikm - Съгласен!
13.07.2016 00:31
Съгласен!
цитирай
4. scaramouche - каквото търсенето-такова предлагането....
15.07.2016 15:19
По мое наблюдение, жените които залагат на "цицорщината", за да привлекат мъжкото внимание стават все повече. И колкото по-голяма е цицорщината, толкова по празни са главите им и толкова по-намазани, по-гримирани и безизразни са лицата им. Ходещи реклами на козметичната индустрия и пластичните хирурзи, за които най-ценната придобивка е богат мъж, който да ги издържа и да им дава пари, за да поддържат пък те от своя страна въпросните индустрии. Но за това те не са виновни: каквото търсенето - такова предлагането!
цитирай
5. anlov - Дааам...
16.07.2016 08:44
Тревожно и тъжно е, когато пазарът проникне дори и в най-интимните ни потайности, когато залее дори екзотичните островчета на нашите взаимоотношения и те се сведат до интереса, изгодата, ползата и печалбата от двете страни на сергията с двата калкулатора.

"Любовта дълго търпи и е милостива, любовта не завижда, не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето... Любовта побеждава всичко!“ („Първо послание към коринтяните“, 13-та гл.)

Поздрав: Love Conquers All (Deep Purple) - https://www/watch?v=CFFBElCYbaQ

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 945959
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031