Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2011 15:20 - ДАЙ БОЖЕ ЕВРОПА ДА НИ ЗАЩИТИ ОТ САМИТЕ НАС!
Автор: brand Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1713 Коментари: 0 Гласове:
1



 ДАЙ БОЖЕ  ЕВРОПА ДА НИ ЗАЩИТИ ОТ САМИТЕ НАС!

По повод изразеното мнение в публикацията: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/17/1061284_svetovnata_banka_za_bulgariia_pravitelstvoto_e/?ref=email_mynews  

както и това, което може да Ви бъде от помощ търсете в www.hr-advice.info

Защо ли не сме никак изненадани от обоснованите аргументи на Евросъюза да смята, че Правителството, начело с батко ни Бойко умишлено е засилило кризата?

Защото  още от първите  стъпчици, на новоизлюпения кабинет за нас, българите това, което ни очаква, бе очевадно!

Човекът-слънце се изцепи с далновидността си, обявявайки приоритетите на Държавата според предпочитания от него стил на управление А-ля-Айзенхауер, поставяйки науката и образованието на последно място сред тях!

Ако в България още тогава някой от екипите за ПИАР – МАРКЕТИНГ на премиера бе счел за нужно да чуе мнението на нас-блогарите, де-факто и да предложи адекватна политика, де-юре, едва ли сега щеше да лъсне тази статистика на Европа, поставяйки ни в числото на най-бедните и мизерстващи народи в света?!

Масово народецът се крие от данъчни и съдебни изпълнители, като от чума, не защото не иска да си плаща, а защото НЕ МОЖЕ!

Преобърнатата на 180 градуса тактика на управление вижда, дори и в съдебното наливане на средства, изземвани от длъжниците, в институциите и бюджета, именно от своите действия, по-точно бездействия в най-приоритетните, дори и по време на криза сектори НАУКАТА и ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!!! 

Сега на кой ще проповядвате Вашите анти-кризисни мъгляви мерки, г-н Премиер, на Европа ли?! Ако смачквахте народа си стъпка по стъпка, Европа ще я смачкате ли?!

От Вашите кризисно-кризисни мерки, задълбочаваши кризисното положение на собствения си народ, всички вече са отвратени, а народното недоволство расте с всеки изминат ден!!! 

Демотивацията на научните институции, поради липса на средства за обновяване на методите и инвестиране в нови технологии на обучение, замразиха процеса на прогресиране на българската нация, докато Вие замразявахте публичните разходи и козметично инициирахте антикризисни действия!

Липсата на адекватна нагласа между образованието и бизнеса върза ръцете на  АЛМА МАТЕР  и постави българския бизнес, на колене, докато Вие инициирахте уж конструктивни разговори със синдикати и работодатели!!!

Изводи, вече направени красноречиво и подкрепени с доказателства от Европейския съюз, печални изводи, убийствено поразяващи ни за пиетата на един „родолюбив” премиер! Вашият път към Европа свършва дотук, уважаеми г-н Премиер!

Единственият Ви изход в този момент си остава да докажете с реални действия, че това е просто човешка грешка, а не геноцид! 

Според нас, обикновените хора, а също и според Европа, все още има Надежда…

Що се отнася до констатациите относно пенсионната възраст, те действително са възможни и приемливи в един период от 15 години, напред, както се посочва като необходимост, според изчисленията на ОИСР, но не й сега!

Не се поддавайте на присъщата си демагогия, да ги  размахате още сега и отново да бръкнете в раните на страдащите и от болести, и от масовата безработица, и от неадекватните години трудов стаж за пенсиониране слоеве на своя народ!

Това няма да е крачката напред, нито за Вас, нито за нас!

Крачката напред, когато се намираш на ръба на пропаст, господа управляващи ни, не е просперираща според законите на Мърфи!!! Нито пред Европа, нито пред България!

Защото Вие не сте България! Вие сте на един пост, който Ви е гарантиран от Вашите избиратели, за да служите на своя народ, а не на чужди интереси!!!

Докажете го! Иначе всички сме в пропастта, заедно с Вас!!!

Ще се окажем в положението на анегдота:

Вървял един камион пълен с дупки. Една дупка паднала и…камионът паднал в дупката!

Камионът пълен с дупки, който сте натоварили на път за Европа, от нереални, неадекватни и нещо повече умишлено негативни мерки, господа е една голяма дупка, отъждествяваща се с Вашия стил на управление!

Пътя е страшен, но славен, е казал Ботев!

Аз вярвам в единний социалистический строй е добавил поетът-революционер!

А ние вече не вярваме, нито във вашия, нито в социалистическия, който преживяхме по време на ГОЛЯМАТА ИЛЮЗИЯ – КОМУНИЗМА!

Нов строй ни трябва!

Ако трябва да перефразираме Ботев в 21-век, ще кажем НИЕ ВЯРВАМЕ В ЕДИННИЙ СОЦИАЛНИЙ СТРОЙ!

Дерзайте, господа управляващи!

Вие избрахте да унищожите престъпниците и след това да напълните хладилниците ни с откраднатото от тях!

Поне ни оставяте цитати като МАО…Помните ли?!

Обърнете цитата обратно, но не на 360 градуса, в която посока сте велики еквилибристи, а на 180!!!

За да прозвучи, ето така:

Първо напълнете хладилниците ни, а борбата с престъпността е като вятъра, тя трябва да си остава Ваша приоритетна цел поне до приключване на мандата Ви.

Защото не е имало общество, в което да е имало власт, и да не е злоупотребявано с нея.

Та…, започнете от себе си, доколкото ще имате дързостта да го направите, докато именно Вие сте на пулта за управление начело на Родината!

Когато мизерията и бедността, достигнат апогея си, хората няма какво да губят и революцията е неизбежна. Срамота е в 21-век, да допуснете една Велика България във вековете да се вдигне на революция от глад! Гладната революция на 21-век ще бъде най-големия Ви позор, управляващи ни господа! Позор, запечатен в историята на бъдещите поколения с по-черни букви, дори от турското иго! Защото става в 21-век, а не в средновековието!!!

Да се надяваме, или не?

Въпрос, висящ, във въздуха, както и отговорите на всички жизнено важни за нас въпроси, които Вие така и не приземихте в реалността до днес! 

ДАЙ БОЖЕ,  ЕВРОПА ДА НИ ЗАЩИТИ и ОТ САМИТЕ НАС!

 

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: brand
Категория: Лични дневници
Прочетен: 422447
Постинги: 192
Коментари: 97
Гласове: 343
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031