Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2011 11:29 - ОМАГЬОСАН КРЪГ
Автор: brand Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1668 Коментари: 1 Гласове:
0



ОМАГЬОСАН КРЪГ

 

По повод написаното в http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/01/09/1022016_zasilen_predvaritelen_kontrol_za_obshtestvenite/?ref=email_mynews

 

Работодателите настояват да се промени Закона за обществените поръчки, с цел прозрачност и по-голям контрол.

Брюксел ни критикува, ние се правим на „Дръж ми шапката...”

Отново и отново...козметични промени...предложения и евентуални решения...

Нищо ново под слънцето...

 

Защо господата бизнесмени не си погледнат в собствения разграден двор?

Защо господата управляващи са хванали молива и гумата и пишат бакалски сметки, откъде да „чопнат” по некое левче на гърба на гражданина-многострадалец, вместо да си хванат здраво калема в големите каши? Оттам да закрепят бюджета и всичките остри камъни, които брашно не мелят.

 

То...стана така, че:

Колкото повече се изкачваме в йерархията,

толкова повече се убеждаваме в анархията!

 

С данъци ли не ни плашат, с Регистър на длъжниците ли не ни плашат, за неплатените сметки за ток, вода, парно, телефони, и прочие...Съдии-изпълнителите точат зъбки...Пристави ще плъзнат по села и паланки, да хванат жертвените агнета за гушата и да им клъцнат гръцмуля!

Задава ли си някой въпроса, защо сигнахме дотук?

 

Българинът, за очудване на целия свят е най-съзнателния данъкоплатец! Взема пенсийката или заплатата и хуква по инстанции да плаща. Ако остане за хапване, остане...Ако ли не кара си на армеева чорба и си пости преди по време и след Великите пости...

Защо сега вече не е така?

 

Защото държавата санкционира пенсионерите, като не им увеличава пенсиите, най-малкото с ръста на инфлацията и в сответствие с жизнения минимум?

Как може потребителската кошница да показва, че за издръжката на едно лице в семейството са необходими над 1000 лв., а минималната пенсия да е 132 лв.?

Ако лицата с минимална пенсия в едно семейство са две, ако...защото в болшинството пенсионерите са по един, иди-дойди...

 

Защото работещите чакат за заплати от 1 до 5 месеца, въпреки привидните глоби и санкции за работодателите...Че те, работещите в повечето разнебитени предприятия, готови за третия кръг на приватизацията под масата оказва се, са по-зле даже от пенсионерите. Публична тайна е, че в твърде много от случаите в семействата има двама безработни, две пораснали деца и НУЛА ЛЕВА....

 

Господа Бизнесмени, Господа Управляващи!

Не ловете маймуните с трици, а първо осигурете на народа възможност за реализация, преди да го наказвате, с Вашите заплахи, няма какво да му вземете вече, не разбирате ли? Освен душата...С какво да плати за Вашето невежество, безхаберие и неадекватност! Дайте му парите, които е заработил през многогодишния си трудов стаж и положения труд и ето как ще напълните хазната!

 

Точно Вие!

Ето затова се въртим в омагьосан кръг! Гладни, обрулени, едва преживяващи с тия мизерни трохи от вашата разкошна трапеза.

Ще се осмеля да Ви го кажа право в очите: Докато Вие празнувате, почивате, харчите милиони за лукс и прищевки държавни парици, надигат се лекари, учени, студенти и започнаха да Ви заклеймяват и по-малките ученици!

 

Не Ви ли говори нещо и този факт? Какъв е Вашия личен пример, та заплашихте така яко децата за неподчинение? Когато я карате през просото, пропускате елементарни сигнали за собствената си некадърност. Не да се вайкате, че министрите мръкали...

Да хленчите, че пари няма, а да скубете народеца си. Да се тръшкате, че Европа е прозряла политическата Ви демагогия за Шенген, щото някой рови европейското ви лоби?

 

Ами Вие ни превърнахте в роби, мислите ли, че това е добре-дошло за Европейските държави да нахлуят там неизброими орди полудиви същества, свикнали да живеят без правила, норми, ред и елементарни условия за нормален живот, като бели хора! Естествено, че ще ни таксуват всички като цигани и потенциални престъпници, заплаха за собствената им стабилност!

 

Затова се чудех дали да оставя това заглавие Омагьосан кръг, или направо да напиша, че ние българите живеем в Деветия кръг на Ада! И там навярно е по-добре, отколкото тук, долу! Но...Десети кръг няма за съжаление и силно се надявам за Вас и Вашето управление да няма друг шанс!!!  

 

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - омагёсени.....
28.01.2011 21:13
Смело и правдиво написано.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brand
Категория: Лични дневници
Прочетен: 422434
Постинги: 192
Коментари: 97
Гласове: 343
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031